Getuigenissen

Marian (46 jaar) - ex-deelnemer outplacementbegeleiding

Het tafereel zag ik al voor ogen : een jong juffertje zou ons wel de les lezen en ons constant corrigeren. Ik zag het allemaal niet erg positief in tot mijn eerste contact met de mensen van Herstart. De kennismaking verliep vlot en ik was heel zeker aangenaam verrast door de professionele opvang en de persoonlijke benadering. Geen schools gedoe waarbij je jezelf klein en mislukt voelt, maar een luisterend oor die je helpt de dingen positief te benaderen. Niet alleen de praktische zaken komen aan bod, maar ook het helpen zoeken naar andere, nieuwe dingen waar je jezelf mogelijks goed zou bij voelen worden besproken. Het heeft mij geholpen om open te staan voor andere mogelijkheden en om misschien ooit voor een totaal ander job te kiezen. Het voelt goed te weten dat ik - een half jaar later - nog altijd gesteund en geholpen word door de toffe mensen van Herstart.

Peter (49 jaar) - ex-deelnemer outplacementbegeleiding

De mededeling van mijn ontslag kwam op het eerste zicht als een donderslag bij heldere hemel. Het is een zeker rouwproces en je dient de verschillende fasen hiervan te doorlopen of je nu wilt of niet... Herstart heeft mij enkele handvaten aangereikt en mij verder op weg geholpen op zoek naar passend werk : het opfrissen van mijn cv en het mailen van een optimale sollicitatiebrief blijven mij hier vooral bij.

Ik ben werkloos geworden na 15 jaar dienst in een houtverwerkend bedrijf. Mijn ontslag kwam er door economische werkloosheid en een lange tijd ziekteverlof. Ik had een zware periode achter de rug. Doordat ik 49 jaar ben, kreeg ik van de werkgever de kans om via outplacement het solliciteren makkelijker te maken en hierbij de nodige ondersteuning te krijgen .

Ik stond wat onzeker en weigerachtig tegenover outplacement. Het was een stap in het onbekende. De werkelijkheid is heel anders, je krijgt er veel tips om een nieuwe job te vinden. Ik word er zeer goed en individueel begeleid door mijn consultant en voel me er ook op mijn gemak. Zij is ook een luisterend oor voor de problemen die ik meemaakte op mijn werk. Via deze weg wil ik de mensen aanmoedigen er niet tegenop te zien, want het is zeer leerrijk.

Woodwize - partner in outplacementbegeleiding

Sinds enkele jaren is Herstart onze partner voor outplacementbegeleiding. In het begin vreesden we dat Herstart, als kleinere speler op de markt van outplacement, de aanvragen misschien niet zou kunnen bolwerken. Al snel bleek dat de grootte van Herstart juist hun sterkte is. De mensen van Herstart spelen snel en flexibel in op de behoeften van de outplacementdeelnemers. Ze behalen dan ook goede uitstroomcijfers.