Algemene info

Een ontslag is geen prettige situatie, voor niemand. Of dit nu komt door een onderling akkoord, ontslag wegens medische redenen, ontslag wegens dringende redenen, herstructurering of het stopzetten van de activiteiten, voor beide partijen is het aangewezen dat dit zo correct en vlot mogelijk verloopt. 

Om ontslagen werknemers zo snel mogelijk aan een nieuwe job te helpen, verplicht de wetgever om in sommige gevallen een outplacementbegeleiding aan te bieden. Outplacementbegeleiding heeft immers als doel een ruime opvang te bieden voor ontslagen werknemers, om zo vlug mogelijk opnieuw actief in de arbeidsmarkt aanwezig te zijn, dit bij een nieuwe werkgever of als zelfstandige. Doet de werkgever dit niet, dan kan hij een boete krijgen. Deze verplichting geldt in de volgende 3 gevallen:

  • De ontslagen werknemer heeft een opzegtermijn van minstens 30 weken of een opzegvergoeding die deze periode dekt.
  • De ontslagen werknemer is ouder dan 45 jaar en heeft minstens 1 jaar anci├źnniteit.
  • De ontslagen weknemer wordt ontslagen wegens medische overmacht.

Daarnaast kan een werkgever ook steeds vrijwillig outplacement aanbieden om de ex-medewerker te ondersteunen bij de zoektocht naar een nieuwe job. Herstart biedt iedereen professionele en hoogkwalitatieve begeleiding. De coaches van Herstart kunnen, dankzij hun jarenlange betrokkenheid in de arbeidsmarkt en ruime ervaring in begeleiding en coaching, werknemers ondersteunen en helpen in de zoektocht naar een nieuwe baan of activiteit.