Professionele opvolging

Vind je het als werkgever belangrijk dat je ex-medewerker goed opgevolgd wordt? Wij ook! Ex-medewerkers zijn immers belangrijke bronnen van informatie voor potentiële medewerkers. Ervoor zorgen dat zij het einde van de arbeidsovereenkomst mooi kunnen afsluiten, is dan ook van groot belang voor jouw employer branding. 


De ervaren coaches van Herstart gaan samen met de werknemer op zoek naar opportuniteiten en een nieuwe uitdaging die aansluit bij de interesses en ervaringen. Alle coaches van Herstart zijn in het bezit van het CERTO-certificaat dat bewijst dat kwaliteit voorop staat bij onze begeleiding van de betrokken bedrijven en werknemers (https://www.federgon.be/outplacement/certificering/).

Naast professioneel advies, bieden zij ook opvang bij het verwerken van het ontslag en de persoonlijke situatie op dit moment. Binnen elke fase kan de werknemer beroep doen op alle nodige psychologische, logistieke en administratieve ondersteuning. Herstart probeert ook altijd om de begeleiding zo dicht mogelijk bij de woonplaats van de werknemer aan te bieden. 

Herstart is een project van Auxilios dat op zijn beurt een HR-kantoor is met een uitgebreid netwerk binnen de arbeidsmarkt. Auxilios hanteert daarnaast ook een nauwe samenwerking met instanties zoals specifieke federaties, sectorfondsen, VDAB, Forem... die kunnen bijdragen tot een vluggere herintegratie in de arbeidsmarkt. 

Onze aanpak is resultaatgericht met voldoende steun en opvang voor (zelf)ontwikkeling.

Voorafgaand aan de begeleiding is er een intakegesprek waarin de werknemer wordt ingelicht over het doel en de inhoud van de begeleiding. De begeleiding kan individueel of in groep gebeuren, maar is altijd op maat van de persoonlijke behoeften. Hierbij concentreren we ons op 4 centrale vragen:

 • Wie ben ik?
 • Wat kan ik?
 • Wat wil ik?
 • Wat doe ik?

Naast deze zelfanalyse, worden ook onder meer volgende thema's grondig besproken:

 • Rechten en plichten als werkzoekende
 • Verkenning van de arbeidsmarkt
 • Welke opleidingen kunnen ondersteuning bieden om een nieuwe functie aan te nemen?
 • Het zoeken van geschikte vacatures en de verschillende informatiekanalen leren kennen
 • Het uitbouwen van een professioneel netwerk
 • De soorten tewerkstellingsmaatregelen voor werknemers en werkgevers
 • Het opstellen van een krachtige cv en motivatiemail
 • Hoe een zelfstandige activiteit opstarten
 • Leren solliciteren : de sollicitatietechnieken
 • Het verloop van een sollicitatieprocedure
 • De soorten contracten
 • Leren onderhandelen
 • ...

En onze aanpak loont! 

Zie hieronder enkele referenties van ex-deelnemers

Marian 

46 jaar

Het tafereel zag ik al voor ogen : een jong juffertje zou ons wel de les lezen en ons constant corrigeren. Ik zag het allemaal niet erg positief in tot mijn eerste contact met de mensen van Herstart. De kennismaking verliep vlot en ik was heel zeker aangenaam verrast door de professionele opvang en de persoonlijke benadering. Geen schools gedoe waarbij je jezelf klein en mislukt voelt, maar een luisterend oor die je helpt de dingen positief te benaderen. Niet alleen de praktische zaken komen aan bod, maar ook het helpen zoeken naar andere, nieuwe dingen waar je jezelf mogelijks goed zou bij voelen worden besproken. Het heeft mij geholpen om open te staan voor andere mogelijkheden en om misschien ooit voor een totaal ander job te kiezen. Het voelt goed te weten dat ik - een half jaar later - nog altijd gesteund en geholpen word door de toffe mensen van Herstart.

Peter   

49 jaar

De mededeling van mijn ontslag kwam op het eerste zicht als een donderslag bij heldere hemel. Het is een zeker rouwproces en je dient de verschillende fasen hiervan te doorlopen of je nu wilt of niet... Herstart heeft mij enkele handvaten aangereikt en mij verder op weg geholpen op zoek naar passend werk. Ik stond wat onzeker en weigerachtig tegenover outplacement. Het was een stap in het onbekende. De werkelijkheid is heel anders, je krijgt er veel tips om een nieuwe job te vinden. Ik word er zeer goed en individueel begeleid door mijn consultant en voel me er ook op mijn gemak. Zij is ook een luisterend oor voor de problemen die ik meemaakte op mijn werk. Via deze weg wil ik de mensen aanmoedigen er niet tegenop te zien, want het is zeer leerrijk.


Contacteer ons voor meer info!