Info voor de werknemer

Een ontslag is geen prettige situatie, voor niemand. Of dit nu komt door een onderling akkoord, ontslag wegens medische redenen, ontslag wegens dringende redenen, herstructurering of het stopzetten van de activiteiten, het is een intense periode. De coaches van Herstart zorgen ervoor dat je zo vlug mogelijk terug je werkgeluk vindt, bij een werkgever of als zelfstandige. 

Als erkend outplacementbureau zijn onze coaches opgeleid om de werknemer te ondersteunen en advies te geven met als doel binnen een zo kort mogelijke termijn een betrekking bij een nieuwe werkgever te vinden of hem te begeleiden bij het opstarten van een eigen zaak.

De ervaren coaches van Herstart gaan samen met de werknemer op zoek naar opportuniteiten en een nieuwe uitdaging die aansluit bij de interesses en ervaringen. Naast professioneel advies, bieden zij ook opvang bij het verwerken van het ontslag en de persoonlijke situatie op dit moment. Onze aanpak is resultaatgericht met voldoende steun en opvang voor (zelf)ontwikkeling.

De begeleiding kan individueel of in groep gebeuren, maar is altijd op maat van de persoonlijke behoeften. Binnen elke fase kan de werknemer beroep doen op alle nodige psychologische, logistieke en administratieve ondersteuning.