Voor (ex-)topsporters

In samenwerking met Sport Vlaanderen en VDAB, lanceert Herstart vanaf 2018 een programma voor topsporters die willen nadenken over hun toekomst na de topsport.
We zijn trots om één van de 7 centra te zijn die hiervoor werden geselecteerd!

NA TOPSPORT HET ZWARTE GAT?

Dat is waar topsporters zoals o.a. Felix Denayer schrik voor hebben: Zij willen scoren, ook na hun topsportcarrière. Hoe ze dat het best aanpakken, daar moeten ze naar op zoek. In deze zoektocht kunnen ze dan ook alle professionele hulp gebruiken. Een groot deel van het leven van topsporters staat compleet in het teken van die ene grote passie, zonder bezig te zijn met het leven na de topsport.
Of ze nu, via een extra opleiding, een diploma op zak hebben of niet, vanzelfsprekend is het niet om meteen de job van hun leven te vinden, die hen voldoening schenkt en waarin gebruik gemaakt wordt van hun talenten. 

Praktisch

Elke topsporter én elke voormalige topsporter kan gratis én via privébegeleiding acht uur loopbaanbegeleiding voor topsporters volgen.

Wanneer ben je (voor dit initiatief) een (ex-)topsporter?
Als je aan deze 3 criteria beantwoordt, kom je in aanmerking voor loopbaanbegeleiding:

  1. Je beoefent/beoefende een sporttak die vermeld staat op de meest recente Vlaamse sporttakkenlijst.
  2. Jouw sportief programma (georganiseerde trainingen, sportwedstrijden en sportstages) telt gemiddeld minstens 12 u per week.
  3. Je bent, of je was, actief op internationaal niveau (de wedstrijden zijn georganiseerd door een sportfederatie die lid is van de erkende internationale sportfederatie) of als (semi-)professionele sporter (een bewijs daarvan kan je vragen bij jouw sportfederatie).
Hoe vraag je loopbaancheques aan?

Check op de website van VDAB of je in aanmerking komt voor loopbaancheques.
Kom je in aanmerking voor loopbaancheques en ben je tewerkgesteld als topsporter of in combinatie met topsport, dan volg je onderstaande stappen: 

  • Je vraagt je loopbaancheques aan via de website van VDAB; 
  • Je maakt een afspraak via info@herstart.be;
  • Je vraagt een terugbetaling van de loopbaancheques aan op sporta@acv-csc.be.

Ben je niet tewerkgesteld als topsporter en kom je niet in aanmerking voor loopbaancheques, dan vraag je loopbaanbegeleiding via loopbaanbegeleidingsport@vdab.be.

De begeleiding zelf

De begeleidingen van topsporters zullen worden uitgevoerd door Dirk Vandemaele, zaakvoerder en ervaren coach:

"Onze dienstverlening probeert op elk vlak de beste te zijn. De vereenzelviging met topsporters, die alleen tevreden zijn met de kampioenstitel of de gouden medaille, was dan ook heel eenvoudig. Regelmatig komen getuigenissen van ex-topsporters in de media die bewijzen dat er een heel grote nood is aan hulp en begeleiding naar een nieuw professioneel leven. We zijn ervan overtuigd dat we klaar zijn om onze helden van vandaag hierbij te helpen."

We bieden begeleiding aan in Oost- en West- Vlaanderen. Onze locaties vind je hier


Meer info

Neem contact op met Dirk Vandemaele, zaakvoerder
dirk.vandemaele@auxilios.be of 0478 60 64 23

Herstart staat in voor loopbaanbegeleiding en outplacement en maakt deel uit van Auxilios bvba, www.auxilios.be. Auxilios is een HR-dienstverlener die zich profileert als onafhankelijke externe personeelsdienst voor bedrijven. 


Getuigenis Jens Wallays

"Door de loopbaanbegeleiding kwam ik tot het inzicht dat er heel wat meer mogelijkheden voor mij zijn dan ik dacht. En, bij het zoeken van een nieuwe opportuniteit is het minstens even belangrijk om rekening te houden met mijn persoonlijkheid als met mijn diploma. Dit inzicht gaf me meer zekerheid en rust om nieuwe zaken aan te pakken."

Voor meer info klik op bovenstaand logo.